Waterzuivering

FreeWater

Wij kunnen alle waterstromen zuiveren, waar ook ter wereld, zonder gebruik te maken van chemische middelen. De FreeWater zuiveringssystemen maken elk soort afvalwater geschikt voor hergebruik, consumptie of verantwoorde lozing. Daarbij maakt de oorsprong van het afvalwater geen verschil. Wij zuiveren bijvoorbeeld water uit rivieren, rioolsystemen en andere vervuilde bronnen.
 
De natuurlijke wijze van waterzuivering door FreeWater is maatschappelijk verantwoord en verdient zichzelf terug. Wij kunnen exact berekenen op welk moment een investering in schoon water is terugverdiend.
 
De zuiveringssystemen die wij gebruiken worden geïntegreerd toegepast.
Selectie en wijze van integratie zijn afhankelijk van de geconstateerde vervuiling en het gewenste resultaat.

Ultraviolet

De uv-installaties van FreeWater worden zeer breed toegepast. De units verwerken tussen de 2.8 m3 en 8 m3 vervuild water, altijd in combinatie met standaard filters, die het vuil eruit filteren en alle bacteriën, schimmels en virussen verwijderen. Het toegepaste cross fire principe is uniek. De lampen hangen niet in het water, resulterend in een hogere effectiviteit, minder onderhoud en lagere energiekosten.

Zowel bedrijven als particulieren maken gebruik van deze uv-zuiveringssystemen. 

Ozon generatoren

Met de ozon-installaties van FreeWater worden bacteriën en virussen gedood door het water bloot te stellen aan ozon, in eigen beheer geproduceerd, gecombineerd met omgevingslucht. De ozon die FreeWater produceert heeft geen nadelige bijwerkingen.

Filters

Wij maken gebruik van verschillende soorten filters, zoals zandfilters en platencentrifuges, die vooral tot doel hebben vaste delen uit het water te filteren. Deze filters worden gebruikt in combinatie met andere natuurlijke zuiveringssystemen.

Osmose units

Wij passen processen toe op basis van ionisatie waarbij water door een halfdoorlatend membraan stroomt, dat wel het water doorlaat maar niet de daarin opgeloste stoffen. Deze wijze van natuurlijke waterzuivering wordt vooral gebruikt om het zoutgehalte van water te verminderen, zonder de voedingsstoffen aan te tasten.

Gravitatie

De H2O-LEEGO is een effectieve bestrijder van algen, schimmels, bacteriën en virussen, geschikt voor gesloten watersystemen zoals eb- en vloedinstallaties in de tuinbouw en andere systemen in de voedselindustrie. Er wordt hoogwaardige technologie toegepast, die gebruik maakt van ultrasone trillingen, waardoor biofilm, algen, schimmels, bacteriën en virussen worden vernietigd.

Bacteriën

Bacteriën en enzymen worden gebruikt om water te zuiveren en de biologische balans in het water weer terug te brengen. Een toepassing die veel kennis vereist van de genen van bacteriën en enzymen, maar die eigenlijk vrij eenvoudig is toe te passen voor een optimaal resultaat. Wij hebben brede kennis en ervaring opgebouwd op dit gebied. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, specifiek voor uw situatie?

Bel ons of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

ABC Westland 206 - K4.
2685 DC Poeldijk

06 – 53 21 87 54
info@freewater.nl