Algenbestrijding

FreeWater

Voor het bestrijden van algen wordt voornamelijk nanocavitatie ingezet. De algen worden gedood door middel van hoge frequentietrillingen. Alle ongewenste organismen die zich via water verspreiden, worden op een 100% milieuvriendelijke manier geëlimineerd.

Testen in de glastuinbouw hebben aangetoond dat nanocavitatie ook effectief is tegen Fusarium en Pythium, ziektes die vooral bekend staan als veroorzakers van wortelrot.

In de strijd tegen algen maakt FreeWater gebruik van twee systemen: de H2O-FREE
en de H2O-LEEGO.

H2O-FREE

De H2O-Free is een revolutionaire bestrijder van algen en parasieten in open wateren, zoals vijvers, zwembaden en waterbassins. Door de hoogwaardige technologie, die gebruik maakt van ultrasone trillingen, worden biofilm, algen en parasieten vernietigd. 

FreeWater past ultrasone technologie toe om water vrij van algen te maken en te houden. De trillingen, veroorzaakt door de transducer, worden versterkt door cavitatie. Dat is het verschijnsel waarbij belletjes in het water worden opgewekt door de druk te verlagen en deze vervolgens weer te laten imploderen door de druk te verhogen. Vanwege de hoge frequentie zijn deze trillingen niet waar te nemen met het menselijk oor en zijn ze bovendien niet schadelijk voor vissen.

Er zijn drie types H2O-Free beschikbaar: type 30, 50 en 100. Ze verschillen in vermogen en bereik, waardoor er voor iedere situatie een geschikte H2O-Free unit beschikbaar is.

H2O-LEEGO

De H2O-LEEGO is eveneens een effectieve bestrijder van algen en parasieten, maar dan geschikt voor gesloten watersystemen zoals eb en vloedinstallaties in de tuinbouw en andere systemen in de voedselindustrie. Ook hier wordt hoogwaardige technologie toegepast, die gebruik maakt van ultrasone trillingen, waardoor biofilm, algen en parasieten worden vernietigd.

Bacteriën

Bacteriën en enzymen worden gebruikt om water te zuiveren van algen, schimmels, bacteriën en virussen, en de biologische balans in het water weer terug te brengen. Een toepassing die veel kennis vereist van de genen van bacteriën en enzymen, maar die eigenlijk vrij eenvoudig is toe te passen voor een optimaal resultaat. Wij hebben brede kennis en ervaring opgebouwd op dit gebied.

Wilt u meer weten over algenbestrijding?

Bel ons of mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

ABC Westland 206 - K4.
2685 DC Poeldijk

06 – 53 21 87 54
info@freewater.nl